Cosmos Laboratory Equipment

Uw partner voor laboratorium inrichting en apparatuur

Zuurkasten

ALLWAYS SAFE ZUURKASTEN

File 053

Daar waar gassen, dampen, aërosol of stof in gevaarlijke mengsels of concentraties kunnen optreden door werkzaamheden, moet de gezondheid van werknemers gewaarborgd worden.

Een zuurkast moet hierdoor zo ontwikkeld zijn, dat door hun uitvoering en luchtgeleiding in bedrijfstoestand:

 

 • Gassen, dampen of stof in gevaarlijke concentraties of mengsels op geen enkele manier uit de zuurkast in de werkruimte kunnen treden.
 • Er in de zuurkast geen explosief gevaarlijke atmosfeer ontwikkeld kan worden.
 • De gebruiker door het gesloten schuifraam tegen spattende gevaarlijke stoffen of rondvliegende glassplinters beschermd is.

 

Om dit te waarborgen is een Always Safe zuurkasten programma ontwikkeld. Deze serie is een innovatief antwoord op alle eisen en wensen van de gebruiker. Door gebruik te maken van onze vakkennis, de nieuwste technieken en een optisch aansprekend design, mag de A.S. serie gezien worden als een hoogwaardig kwalitatief product.

 

Eigenschappen

 

In de A.S. serie zijn meerdere technieken toegepast die zorgen voor een optimale bescherming en perfecte werking van de zuurkast, o.a.:

 

 • Het openingsprofiel wordt tot over de werkbladrand geschoven, waardoor de gebruiker beter beschermd wordt tegen glasscherven.
 • Door de horizontale schuiframen kan de verticale schuifraam gesloten blijven tijdens het manipuleren, waardoor de gebruiker beter beschermd wordt.
 • Een (on)veilige werksituatie wordt continue weergegeven door de standaard ingebouwde Airflow control.
 • Ventilator- en lichtschakelaar zijn standaard ingebouwd in de airflow control waardoor bediening en alarmstatus op één plaats verzameld zijn.
 • Leidingen kunnen direct aan de achterzijde van de kast aangesloten worden.
 • Appendages worden op de achterwand van de kast geplaatst, waardoor men een groter werkoppervlakte tot zijn beschikking heeft.
 • Standaard explosieluik in het plafond van de kast zorgt in geval van een explosie voor de benodigde drukontlasting.
 • Mogelijkheid voor geïntegreerde brandwerende onderbouwkast voor een veilige opslag van gevaarlijke stoffen direct bij de werkplek.

Meubilair

FLEXIBEL MEUBILAIR

 

COSMOSLAB is gespecialiseerd in complete laboratoriuminrichtingen. Door het flexibele systeem is het Cosmoslab laboratoriummeubilair overal inpasbaar.
Het heeft zijn weg reeds gevonden naar talloze laboratoria, o.a. ziekenhuizen, researchinstituten, universiteiten, onderwijsinstellingen, keuringsdiensten, industrie enz.

Labo inrichting

Wij hebben een brede ervaring betreffende de inrichting van laboratoria, met name meubilair, afzuigkasten, LAF werkbanken, veiligheidskasten, nutvoorzieningen, extractiesystemen…
U kan dan ook steeds beroep op ons doen vanaf de planningsfase over de uitvoering tot en met het onderhoud en (jaarlijkse) controle van de voorzieningen.
Onze klanten situeren zich in verscheidene industrietakken, alsook R&D instellingen, universiteiten en/of scholen.
Daar wij zowel modulaire standaardmeubelen als maatwerk kunnen aanbieden, is het mogelijk, door Uw wensen en ervaringen te combineren met onze expertise, om tot een perfecte oplossing te komen binnen een bepaald budget.

Wij helpen U uiteraard ook graag als het gaat over de verhuis van labo meubilair al dan niet gepaard met herstellingen en restauraties of vernieuwingen.

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of voor het uitwerken van een concreet voorstel.